PRINT BANKOPLADER 2024

Print bingo- og bankoplader helt gratis her. Spil banko med familien, vennerne eller kollegaerne med disse plader.

BANKOPLADER I 2024

Prøv bingo på nettet

SLUTRUNDE-BINGO | 20.000 KR. SKAL VINDES
18+. Stopspillet.dk. Selvudluk via Rofus.nu Alle regler og vilkår

PRINT

Her kan du downloade og printe bankoplader kvit og frit! Du er velkommen til at printe lige så mange, som du har lyst til, så du kan få en hyggelige aften med bingo.

PRINT BINGOPLADER GRATIS

Du har lige fået verdens bedste idé til et festligt indslag, men mangler det vigtigste – bingo- eller bankoplader! Gisp! Dem kan du heldigvis hakke af din liste nu, for vi har selvfølgelig sørget for, at du nemt og hurtigt kan printe ikke bare alle de bingo– og bankoplader, du vil, men plader, der oven i hatten gemmer på små, humoristiske overraskelser til dine gæster. Vi garanterer, at underholdningen giver fuld plade hos dine gæster!

bankoplader
  1. Tryk på “Download” herunder
  2. En PDF vil åbne i en ny fane eller downloade på din enhed
  3. Print bankoplader!

Udover at give dig bankoplader til fri download, serverer vi også 5 grunde til, hvorfor du bør have banko som dit næste festlige indslag og forklarer, hvad forskellen på bingo og banko nu lige er.

BANKOPLADER TIL PRINT

I dette afsnit vil vi kigge på 5 grunde til at have bingo eller banko som festligt indslag!

Lad os starte med, at argumentere for, hvordan noget så simpelt, som et par bingo- eller bankoplader kan give dig førstepladsen som vært. Bingo såvel som banko har eksisteret i århundreder i mere eller mindre forskellige varianter. Det startede hos folket på markedspladserne rundt omkring i Europa og bevægede sig sidenhen ind i forsamlingshusene, spillehallerne og senest nettet og TV. Men hvorfor er bingo og banko så populært? Vi lister fem grunde op.

#1: Bingo og banko bryder isen mellem fremmede


Bingo og banko samler mennesker på tværs af alder, køn, baggrund mv. for en stund, hvor underholdningen, hyggen og humoren er i centrum. Du kan altså være sikker på, at har du en blandet landhandel af gæster på gæstelisten til julefrokosten, fødselsdagen eller blot en almindelig hverdagskomsammen, er bingo eller banko det optimale bindeled mellem fremmede mennesker.

Vil du gøre din bingoaften ekstra sjov, kan du lade dine gæster udfylde deres egen bankoplader! Download en blank plade her og følg vejledningen på arket. Så kan I helt selv styre, hvilke tal, som er på jeres plader.

#2: Krampe i lattermusklerne


Om du spiller bingo eller banko, kan du være sikker på, at lattermusklerne (læg dertil en god portion konkurrencenerver oven i) bliver sat på prøve. Bingo og banko er spil, hvor særligt værten har mulighed for at brillere som såkaldt ”caller” (læs: opråber), hvor opråbningen af numrene nok kan lyde som en tør omgang Søren Ryge, men tilsat lige præcis din personlighed og lyst til at underholde gæsterne, nok skal få et smil på læberne hos dine mange tilhørere.

Om du spiller bingo eller banko, kan du være sikker på, at lattermusklerne bliver sat på prøve!

– fra artiklen

Om du allerede har en persona i hovedet a la den flamboyante Jacob Hausgaard, den underspillede Niels Haugaard eller endnu bedre – dig selv, skal der faktisk ikke meget mere til end et par sjove eller skæve one liners, et humoristisk outfit eller kreative og tilstedeværende kommentarer til dit publikum.

#3: Alle kan være med!


Nu siger du nok – jamen, nogle af mine gæster er altså ikke så meget for at spille spil og bruger altid undskyldningen ”Jeg kan ikke finde ud af det”. Her er så en nyhed, der slår benene væk under dem: Alle kan være med!

Bingo og banko er for alle i alle aldersklasser med vidt forskellige forudsætninger. En af grundene til, at bingo og banko har overlevet generationer er, at spillene i sig selv er simple, men underholdningen uovertruffen. Så vi er altså knap så kede af, at sige det, men dine kære gæster har ingen undskyldning for ikke at tage del i festivitassen – især ikke, når der typisk er flotte præmier på spil.

bankoplader
  1. Tryk på “Download” herunder
  2. En PDF vil åbne i en ny fane eller downloade på din enhed
  3. Print bankoplader!

#4: Lok gæsterne med en gevinst eller to


Du har nok prøvet bingo eller banko en gang eller to i dit liv. Måske har du været så heldig, at gå hjem med en halv pattegris, seks flasker vin eller et gavekort til den lokale sportsbutik, ja? – Så ved du også, at når der er præmier på spil, opper gæsterne sig lige en tand mere.

Der er ingen, der siger, at det skal være en sportsbil, der er på spil – småt er lige så godt – og du kan jo bede dine kære gæster, om at tage en lille ting med, som vi også kender det fra julens sjove pakkelege. Der skal nok komme kampånd op blandt mange af gæsterne, hvilket med garanti vil bidrage til en sjov og festlig stemning.

#5: Din rolle som vært


Nu lyder det måske som om, underholdningens værdi står og falder med dig som vært. Det skal du ikke tro. Fordelen ved bingo og banko er, at din rolle både kan fylde lidt, som den kan fylde meget, for vi garanterer, at gæsterne nok skal være dem, der i sidste ende skaber stemningen. Og tro os – vi har fået selv de sureste løg til at spire, undervejs som underholdningen skrider frem!

PLADER TIL BINGO OG BANKO

Inden du klikker ”Print”, vil vi lige sikre os, at du printer de rigtige plader ud til din bingoaften. Bingo og banko minder til forveksling nemlig meget om hinanden. Her på siden, kan du downloade og printe bankoplader (3 x 9 felter), da disse er mest udbredt i Danmark.

Banko
Bankopladerne er rektangulære i modsætning til bingopladerne, som er kvadratiske. En traditionel bankoplade består af 27 felter (3×9), hvor 12 af felterne er blanke. I banko spiller du først én række, derefter to rækker på samme plade og til sidst pladen fuld med alle tre rækker.

Bingo
Bingopladerne er kvadratiske i modsætning til bankopladerne, som er rektangulære. En traditionel bingoplade består af 25 felter (5×5) med tal i alle felter (af og til er feltet i midten blankt). Det mest almindelige bingospil indeholder 75 numre.

Der findes dog også bingospil med 90 numre. Værten trækker numrene én efter én og råber tallene op, hvortil gæsterne skal krydse de udtrukne numre af, som har et match på deres spilleplade. Du får bingo, når det mønster, der spilles efter – fx en række, en kolonne, diagonaler og andre mønstre – er fyldt ud.

LAV DINE EGNE BANKOPLADER

Er du klar til at sætte skub i festen og bygge bro mellem dine gæster? Godt, for vi er også mere end klar til at invitere dig til at printe alle de bingo- eller bankoplader ud, du ønsker.

Vi har selvfølgelig sørget for at lave pladerne med et lille twist, så din underholdning skiller sig ud fra de traditionelle og tørre bingo- og bankoplader. Dertil er det helt og aldeles gratis, hvilket skyldes vores egen store kærlighed til bingo, banko og underholdning generelt.

Du har mulighed for at downloade dine egne bankoplader. Det kan du gøre via dette link. PDF’en indeholder 3 blanke plader, så du helt selv kan udfylde de 15 tal, som en bingoplade har.

Herunder kan du se et eksempel på en tom bankoplade.

Bingoplade

Download den tomme bankoplade her (gratis)

Når du har hentet pladen herover, skal du selv indtaste dine tal. Har du nogle lykkenumre, er det oplagt at bruge dem. En tom plade skal udfyldes med 15 tal alt i alt, 5 tal per række og 1-3 tal per kolonne. De 9 kolonner udgør hver 10’er i talrækken. Kolonne 1 udgør eksempelvis tallene 1-9 mens kolonne 5 udgør tallene 40-49. Du må tilføje tal fra 1-90. Hvis du vælger at køre med nummer 90 (også kaldet Gamle Ole), skal det skrives i 9. og sidste kolonne.

Herunder kan du et eksempel på en udfyldt bankoplade.

Bankoplade

Nu er du blevet klædt godt på til at downloade, printe og udfylde dine helt egne bingoplader. Banko er et festligt indslag, som kan arrangeres hele året rundt og til alle aldre.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening